MIKROSIRU.COM - eläinmikrosirurekisteri

Tietoa mikrosirurekisteristä | Lisää eläin rekisteriin |Rekisteröi mikrosiru | Rekisteröi tatuointi | Etsi eläin rekisteristä | Löysitkö eläimen? | Kadotitko eläimen?


Tule mukaan kivaan toimintaan

Mikrosirurekisteri toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Ainoa laatuaan. Yhtäjaksoinen toiminta on jatkunut tasaisen varmasti kiitos kaikkien, jotka ovat mukana toiminnassa.
Meitä on mukana jo yli 20 lemmikkiharrastajaa! Yhdessä ylläpidämme Suomen kattavinta rekisteriä löytöeläinkodeista, kirjaamme ylös lemmikkitietoja harrastajien toimesta ja paljon muuta.

Jos haluat mukavan harrastuksen niin tule mukaan. Yhteisöllisen toiminnan ylläpitämiseen tarvitaan monta käsiparia ja koskaan tekijöitä ei ole liikaa. Rekisteri pyörii non-stop, 24-7 ja jatkuvuus on taattu kun on isompi porukka. Tämä sopii hyvin jos on kiinnostusta lemmikkieläimiin ja lemmikkieläintoimintaan.

Vaatimukset
Kaikki ovat tervetulleita mukaan meidän toimintaan mutta mukana olo vaatii pitkäjänteisyyttä ja asialle omistautumista. Vähimmillään tulee olla mukana pitkiä aikoja ja olla valmis sitoutumaan tehtäviin. Tämä ei ole paljoa vaadittu mutta joissakin tapauksissa voi olla liikaa.
Käytännönvaatimukset ovat hyvin kohtuulliset.

Tilanteet, joissa tarvitaan lisäapua ovat:

Hätätilanteet
Aina joskus käy niin, että lemmikki katoaa ja silloin voi omistajalla olla suuri hätä ja avun tarve. Silloin tarvitaan vapaaehtoista apua.
Hätä voi olla myös pienempi ja silti monimutkaisempi. Lemmikin oikea omistaja tulee löytää tai jokin muu tieto on hukassa. Tässäkin tarvitaan usein ihmisen tekemää etsivätyötä.

Epäselvyydet
Monimutkaisin ja eniten työtä vaativa osa on erilaiset epäselvyydet. Ongelmat eivät yleensä ole monimutkaisia tai kovin kummoisia mutta niitä täytyy selvittää käsin, ymmärtävän ihmisen toimesta. Selvitysstyötä ei pysty automatisoimaan tai koneellistamaan. Tällaisia ovat esimerkiksi:

Tyypillisiä monimutkaisia ongelmia ovat sellaiset, jossa siru on rekisteröity johonkin toiseen palveluun mutta palveluntarjoaja on lopettanut toimintansa. Haastavimpia tilanteita riittää, jopa sellaisia joissa lemmikin omistaja ei muista sirunumeroa, mikä eläin on kyseessä ja millä nimellä siru on talletettu. Asiat selviävät aina.

Tekniikka
Teknisen toiminnan kehitys. Perusta on vankka ja vakaa. Tärkein osa on jatkuva ja hajautettu varmuuskopiointi. Tiedot eivät ole arkaluontoisia tai erityisen salaisia mutta on selvä, että nämä tiedot ovat omistajilleen arvokkaita. Teknistä osaamista tarvitaan kun kyse on:

Yhteydenpito
Tällä hetkellä suurin osa rekisteröinneistä tulee

Osin tähän liittyy yhteydenpitoa ja asioiden kirjaamista ja selvittelyä. Nämä tapahtuvat enimmäkseen puhelimitse tai sähköpostitse. Kyse ei ole kovin monimutkaisista asioista mutta joskus vievät aikaa ja vaativat vaivaa.

Maksetaanko palkkaa?

Kyllä mutta palkka ei ole rahallinen vaan hyvä mieli ja osallistumisen ilo! Toiminta on tarkoituksella pidetty, pidetään ja tullaan aina pitämään vapaaehtoisena ja voittoa tuottamattomana. Tästä syystä kenellekään toiminnassa mukana oleville ei makseta palkkaa eikä korvauksia. Toiminta on ollut, on ja tulee olemaan maksutonta. Tämä on ja on ollut täysin poikkeuksellista eläin- ja lemmikkiharrastealalla mutta ainakin toistaiseksi tämä on toiminut oikein mainiosti. Historiamme on ajallisesti jo paljon pidempi kuin monen kaupallisen tai julkisrahoitteisen toiminnan.

Kulut tietokantojen, kotisivujen, varmuuskopiointien, varmuuskopiomedioiden yms. saadaan suurimmaksi osaksi yksittäisten rekisteröintimaksujen osalta. Puuttuva osa kuluista saadaan lahjoituksista yksityishenkilöiltä ja toimijoilta. Eläinlääkäreiden, löytöeläinkotien yms. rekisteröintimaksut ovat kokonaan näiden toimioiden omia laskutuksia ja nämä eläinläkkärit, löytöeläinkodit, kasvattajat, kennelit yms. kattavat perimillään maksuillaan pelkästään omia kulujaan. Nämä tahot, joilta tulee eniten rekisteröintejä, ei peritä mitään kuluja.

Oletko valmis? Luitko koko tekstin? Jos kaikesta huolimatta olet valmis tulemaan mukaan niin tervetuloa!

© www.mikrosiru.com