MIKROSIRU.COM - eläinmikrosirurekisteri

Tietoa mikrosirurekisteristä | Lisää eläin rekisteriin |Rekisteröi mikrosiru | Rekisteröi tatuointi | Etsi eläin rekisteristä | Löysitkö eläimen? | Kadotitko eläimen?

Eläimen tunnisteena käytetty mikrosiru

Yllä kuva eläimen ihon alle laitettavasta mikrosirusta. Vertailun vuoksi vieressä on riisinjyvä.

Tietoa mikrosiruista

Mikrosiru on pieni kapseli, joka asennetaan eläimen ihon alle pysyvästi. Mikrosirua luetaan erityisellä lukulaitteella, jolla saadaan luettua mikrosirun numero. Sirussa itsessään ei ole muita tietoja kuin sirun oma numero. Eläimen ja eläimen omistajan tiedot löytyvät mikrosirurekisteristä, johon nämä tiedot on erikseen ilmoitettava. Jos rekisteröintiä ei tehdä niin mikrosirusta ei ole apua esimerkiksi kadonneen eläimen omistajan etsimisessä tai eläimen omistusoikeuden varmistamisessa.

Mainos:
Sirushop-mainos

Tietoa mikrosirurekisteristä

Mikrosirurekisteri on kaikille käyttäjille avoin rekisteri, johon voi lisätä oman eläimen mikrosiru-, tatuointi tai muut tunnistetiedot. On tärkeää lisätä tiedot mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kun tiedot on vielä tallessa. Aikainen rekisteröinti estää tehokkaasti myös mahdolliset yritykset väärinkäyttää kadonneen eläimen tunnistetietoja.

Lemmikki- ja harrastuseläimille voi laittaa ihon alle mikrosirun, jolla eläin voidaan yksilöidä. Toinen vielä yleisesti käytössä oleva tapa on tatuoida tunnistemerkintä eläimen ihoon.

Mikrosiruvalmistajia, -malleja, -standardeja ja valmistajia on useita. Kaikkia mikrosiruja ei voi lukea kaikilla mikrosirun lukulaitteilla. Jos eläin on sirutettu ulkomailla on mahdollisuus, että sen mikrosirua ei pysty lukemaan Suomessa yleisillä mikrosirun lukulaitteilla.

Lämpömikrosirussa on tunnistus ja kehon lämmänmittaus samassa sirussa. Mikrosiru muodostuu lasiampulliin suljetuista elektronisista osista ja sisältää elektronisen lämpömittarin. Lämpösirulla voidaan merkitä koirat, kissat ja hevoset sekä myäs linnut ja eksoottiset eläimet. Tunnistaminen ja lämmänmittaus tapahtuu lukulaitteen avulla. Lukulaite aktivoi sirun, joka lähettää lukulaitteeseen kuvaruudulla näkyvän koodin sekä kehon lämpötilan. – Lämpösirua lukevia laitteita on Suomessa myyty noin 150 kappaletta, eli melkein jokaiselle eläinklinikalle, toteaa sirua maahantuova Pharmaxim.

Jokaisessa valmistetussa mikrosirussa on yksilöllinen numerosarja. Mikrosirussa oleva tieto voidaan lukea erityisellä lukulaitteella. Lukulaite näyttää mikrosirun numeron mutta muuta tietoa mikrosirussa ei ole.

TÄRKEÄÄ! Eläimen omistajan tai muiden tietojen selvittäminen pelkästään mikrosirun tietojen perusteella on mahdotonta ellei tietoja ole merkitty mikrosirurekisteriin.

Esimerkki mikrosirun tiedosta on 981098102967008, tämä numerosarja on suomalaisella koiralla. Tästä numerosarjasta itsessään ei ilmene mitään muuta tietoa kuin tämä numerosarja. On mahdoton tietää löytyvätkö eläimen tiedot joltakin kasvattajalta, jonkun eläinlääkärin arkistosta, jonkun yhdistyksen keräämistä tiedoista – varminta on jos mikrosirun tiedot on rekisteröity mikrosirurekisteriin.

Rekisteritietojen lukemista ja hakua on rajoitettu. Tällä on turvattu tunnistetietojen tietosuoja. Viranomaisilla (Poliisi, Tulli ym.) ja löytöeläinkodeilla on vapaa, rajoittamaton ja maksuton käyttöoikeus. Eläinlääkäreille, yhdistyksille ja tapahtumanjärjestäjille on tarjolla rajoitettua laajempi käyttöoikeus, jolla voi tarkistaa useampia mikrosirutietoja kerralla.

Mikrosirurekisterissä on eläimen tunnistetietojen jäljitettävyys. Tämä tarkoittaa sitä, että jos eläin vaihtaa omistajaa niin uuden omistajan tiedot voidaan liittää eläimen rekisterietoihin ilman, että edellisen omistajan tiedot katoavat. Tämä on ensi sijaisen tärkeää mahdollisten väärinkäytösyritysten estämiseksi (esimerkiksi jos oletetaan jonkun onnistuvan vilpillisesti rekisteröimään väärät yhteystiedot mikrosirurekisteriin niin tämä ei estä yhteydenottoa alkuperäiseen omistajaan).

On suositeltavaa, että eläinten kasvattaja rekisteröi välittömästi koko pentueen mikrosirutiedot vaikka uusien omistajien tietoja ei vielä olisi. Kasvattajille ja jalostajille on olemassa oma käyttöliittymä, josta tietojen lisääminen käy todella helposti ja nopeasti.


Lisää eläin rekisteriin / rekisteröi eläimen mikrosiru / rekisteröi eläimen tatuointi

Täytä lomakkeen tiedot. Tarkista, että tiedot ovat oikein ja paina lisää tiedot -nappia.
Saat sähköpostitse varmistus-, linkin hallintasivuille ja muut tiedot. Tietoja voi muuttaa myös jälkikäteen. Kuvia voi lisätä enemmän jälkikäteen.
Rekisteröintimaksu on 15,00 € / yksittäinen rekisteröinti.
Maksu tapahtuu tili- tai pankkisiirtona normaalina pankkimaksuna tai Visa-, Visa Eletron-, MasterCard- tai muulla kortilla, joka samalla toimii varmisteena.

Mikrosiru* Mikrosirun sijainti Mikrosirun sijainti on se kohta mihin siru on laitettu. Esim niskassa, vasen puoli.
Tatuointi* Tatuoinnin sijainti Tatuoinnin sijainti on se kohta missä eläimellä on tatuointi. Esim oikea korva.
Muu tunniste* Esim. erikoinen kuviointi.
Eläinlaji*  
Sukupuoli  
Eläimen väri  
Kuvaus eläimen ulkonäöstä Koko, paino, mahd. karvan laatu, silmien väri jne.
Lisätietoja eläimestä Eläimen nimi, kutsumanimi, rekisteröintitietoja ja muita tärkeitä tietoja.
Kuva eläimestä Yksi jpg tai jpeg -kuva eläimestä. Myöhemmin voi lisätä enemmän kuvia.
Omistajan nimi  
Omistajan puhelin  
Omistajan sähköposti*  

Omistajan katuosoite

 
Omistajan postiosoite  
Varmistus*, kirjoita dAT Tällä poistetaan turha roskaposti ylläpidolle.
*-merkityt ovat pakollisia. Eläimestä on ilmoitettava ainakin mikrosiru, tatuointi tai muu tunniste.


Siirrä rekisteröintitiedot uudelle omistajalle

Kun eläin, joka on tunnistusmerkitty, siirtyy uudelle omistajalle tulee uuden omistajan tiedot rekisteröidä.
Siirtoa varten tarvitaan siirtoavain edelliseltä omistajalta, joka saa sen rekisteröinnin hallintasivuilta.
Edellisen omistajan tiedot poistuvat käytöstä mutta eivät katoa.

Uuden omistajan nimi  
Uuden omistajan sähköposti*  
Siirtoavain  
Varmistus*, kirjoita eXR Tällä poistetaan turha roskaposti ylläpidolle.
*-merkityt ovat pakollisia. Eläimestä on ilmoitettava ainakin mikrosiru, tatuointi tai muu tunniste.

Etsi eläin rekisteristä / Tavoita eläimen omistaja / tee ilmoitus löytyneestä eläimestä

Täytä alla olevan lomakkeen tiedot, joko mikrosiru- tai tatuointitieto tarvitaan.
Tarkista, että tiedot ovat oikein etsi tiedot -nappia.

Mikrosiru*
Tatuointi
Varmistus*, kirjoita xJX
Tällä poistetaan turha roskaposti ylläpidolle.
*-merkityt ovat pakollisia. Eläimestä on ilmoitettava ainakin mikrosiru tai tatuointi.

Kadotitko eläimen? Toimi näin

Jos olet kadottanut eläimen niin toimi näin:

  1. Ilmoita asiasta poliisille ja katoamispaikan lähistöllä asuville. Jos kyse on koirasta tai kissasta niin ilmoita mahdollisimman monelle noin muutaman kilometrin säteellä tapahtumapaikasta. Yleensä ei kannata ilmoittaa tämän laajemmalle alueelle koska silloin tulee paljon vääriä ilmoituksia ja havaintoja.
  2. Ilmoita asiasta katoamispaikkaa lähimpänä oleviin löytöeläinkoteihin, etsi lähin löytöeläinkoti klikkaamalla tästä.
  3. Tulosta katoamisilmoituksia ja jaa ne katoamispaikan lähistöllä asuvien postiluukkuihin. Laita ilmoituksia myös näkyville paikoille missä lähialueen ihmiset liikkuvat.
  4. Etsi eläintä ja neuvo muita myös etsimään kunnes eläin on löytynyt.

Jos olet rekisteröinyt eläimen tunnistetiedot mikrosirurekisteriin jo aikaisemmin niin saat tarkat ohjeet miten teet hallintasivulta automaattisen ja tehokkaan katoamisilmoituksen.

Jos et ole rekisteröinyt eläimen tunnistetietoja niin tee se nyt täyttämällä yllä oleva lomake. Sen jälkeen voit tehdä maksuttoman katoamisilmoituksen, josta automaattisesti tiedotetaan edelleen.


Löysitkö eläimen? Toimin näin

Jos olet löytänyt eläimen niin toimi näin:

  1. Ilmoita asiasta poliisille
  2. Ilmoita asiasta löytöpaikkaa lähimpänä oleviin löytöeläinkoteihin, etsi lähin löytöeläinkoti klikkaamalla tästä.
  3. Tee löytöilmoitus tällä lomakkeella, kts. yllä

Kysymyksiä mikrosiruista ja mikrosirun rekisteröinnistä

Mistä saan mikrosirun?
Sirun voi ostaa kuka tahansa esimerkiksi Sirushopista tai ostaa omalta eläinlääkäriltä. Sirun saa asettaa koulutuksen saanut henkilö.

Papukaijallani on mikrosiru, voiko sen rekisteröidä?
Kyllä.

Voiko kaikkia eläimiä mikrosiruttaa?
Kyllä voi. Koirat, kissat, matelijat, linnut ... Mikrosirutuksen hyöty on se, että eläin tunnistetaan ja mikrosirurekisteristä voidaan tarvittaessa hakea eläimen ja omistajan tiedot.

Voiko sijoituskoiran tai osamaksulla myydyn lemmikin mikrosirun rekisteröidä?
Kyllä voi ja se myös kannattaa. Jos lemmikin mikrosiru on rekisteröity mikrosirurekisteriin niin silloin voidaan tarvittaessa tarkistaa eläimen omistushistoria. Nähdään siis keneltä eläin on alunperin lähtöisin, kuka on edellinen ja eläimen nykyinen omistaja. Tarvittaessa voidaan siis tarkistaa vaikka edelliseltä omistajalta kenelle eläin on luovutettu.

Kuinka kauan mikrosirun rekisteröinti on voimassa?
Mikrosirun rekisteröintitiedot säilytetään niin pitkään kuin rekisteröijä niin haluaa. Mitään kuluja ylläpidosta ei ole. Jos eläin myydään tai luovutetaan uudelle omistajalle antaa rekisteröinnin haltija uudelle omistajalle ns. siirtoavaimen, jolla uusi omistaja siirtää rekisteröinnin omiin nimiinsä.

Onko tietoni turvassa?
Kyllä, mikrosirurekisterin tietoja ei luovuteta muille. Rekisteröijä voi itse päättää mitkä tiedot ovat näkyvissä ja kenelle. Rekisteröinnin tehneelle voidaan kuitenkin aina lähettää viestejä mutta rekisteröijän yhteystietoja ei näytetä ulkopuolisille.

Miten muutan tietoja?
Jokaiselle rekisteröidylle sirulle on oma hallintasivu, josta tietoja voi muuttaa. Sivulle pääset linkistä, joka on lähetetty sähköpostitse rekisteröinnin yhteydessä. Hallintatunnuksella sivulle voi kirjautua tästä linkistä.
Jos oma hallintatunnus on unohtunut niin sen voi lähettää itselleen uudelleen etsi-lomakkeella - klikkaa tästä.

Koirani on rekisteröity suomalaisessa yhdistyksessä, voiko sen mikrosirun rekisteröidä mikrosirurekisteriin?
Kyllä voi ja se kannattaa. Vaikka rotukoiran omistaja tietää mistä rodusta on kyse ja mikä on rodun asiaa ajava yhdistys niin sitä ei välttämättä tiedä moni muu.
Mikrosirurekisteri on ainoa suomalainen rekisteri, joka on täysin yhdistys- tai aateriippumaton rekisteri, jossa hallinoidaan vain mikrosirurekisteriä.

Kissani on rekisteröity suomalaisessa yhdistyksessä, voiko sen mikrosirun rekisteröidä mikrosirurekisteriin?
Kyllä voi ja se kannattaa. Vaikka rotu- tai maatiaiskissan omistaja tietää mistä rodusta on kyse ja mikä on rodun asiaa ajava yhdistys niin sitä ei välttämättä tiedä moni muu.
Mikrosirurekisteri on ainoa suomalainen rekisteri, joka on täysin yhdistys- tai aateriippumaton rekisteri, jossa hallinoidaan vain mikrosirurekisteriä.

Mistä tiedän onko eläimellä mikrosiru?
Helppo tapa on käyttää eläin eläinlääkärillä, joka voi tutkia löytyykö mikrosirua.
Mikrosirunlukijalaitteen voi myös ostaa tai lainata ja tutkia itse jos eläimestä löytyy laitteella luettavaa sirua.

Mitä teen kun myyn sirutetun eläimen?
Kun siru on rekisteröity mikrosirurekisteriin voi aktivoida ns. siirtoavaimen. Tämä siirtoavain luovutetaan uudelle omistajalle, joka voi sen avulla siirtäämikrosirurekisteröinnin omiin nimiinsä. Edellisen omistajan tiedot jäävät rekisteriin mutta tiedoista ilmenee selvästi, että kyseessä ei ole nykyinen omistaja. Jos löydetään kadonnut eläin tai jos eläimen omistajuudesta on epäselvyyksiä voidaan rekisteriketjun avulla selvittää nykyinen omistaja. Kaikki tämä ilman, että tiedot joutuvat ulkopuolisten käsiin.

Voinko mikrosirurekisterin avulla todistaa, että olen sijoitukseen annetun eläimen todellinen omistaja?
Kyllä. Edellytyksenä on tietenkin se, että sirun tiedot on rekisteröity mikrosirurekisteriin.

Voiko joku rekisteröidä jonkun muun omistaman eläimen tiedot vilpillisessä tarkoituksessa?
Kyllä voi mutta tästä ei ole minkäänlaista hyötyä koska oikean omistajan rekisteröinti kumoaa jälkeenpäin tehdyt (ilman siirtoavainta tehdyt, kts. yllä) rekisteröinnit.

Eläimellä on jo EU-passi, tarviiko silti rekisteröidä siru?
Kyllä vain. Eläinten ns. EU-passi on itse asiassa "vain" yhtenäistetty rokotekirja.
Jos eläin katoaa tai joutuu muuten väärille jäljille ei passista ole apua. Rekisteröity mikrosiru on tässä suuri apu.

Koirani on tuotu ulkomailta, voiko sen mikrosirun rekisteröidä?
Kyllä ja se on suositeltavaa.

Lemmikkini ei kuulu rotu- tai harrasteyhdistykseen, voiko lemmikin mikrosirun silti rekisteröidä?
Kyllä, ehdottomasti. Se on suositeltavaa.

Koirani on monirotuinen, voinko silti rekisteröidä sen mikrosirun?
Kyllä.

Kissani sai pentuja, tulisiko pennut siruttaa?
Kyllä. Siruta kaikki pennut ja rekisteröi sirut mikrosirurekisteriin. Kun pennut muuttavat uuteen kotiin voivat uudet omistajat lisätä omat tietonsa. Helppoa ja suuri etu! Katso lisätiedot tästä.

Koirani sai pentuja, tulisiko pennut siruttaa?
Kyllä. Siruta kaikki pennut ja rekisteröi sirut mikrosirurekisteriin.
Kun pennut muuttavat uuteen kotiin voivat uudet omistajat lisätä omat tietonsa. Katso lisätiedot tästä.

Minkä ikäisenä pennut voi siruttaa?
Koiranpennut sirutetaan useimmiten ennen luovutusikää, esimerkiksi 7 viikon ikäisinä. Mikrosirun voi laittaa eläinlääkäri tai koulutuksen saanut henkilö.

En saanut vahvistusviestiä tai hallintokoodia?
Ongelma on käytännössä aina käytetyssä Gmail-sähköpostiohjelmassa, joka valikoi ja suodattaa käyttäjän (l. sinun) puolestasi mitä sähköposteja näet. Mikrosirurekisterin sähköposti tai vahvistus on lähetetty mutta Gmail-sähköpostiohjelma lajittelee viestin näkymättömiin (Gmail suodataa pois myös muita kuin Mikrosirurekisterin sähköposteja). Gmail-asetuksia voi muuttaa vain itse, kts. ohjeet tästä.
Huomaa, että joissakin tapauksissa ongelma ratkeaa vain vaihtamalla sähköposti-tiliä johonkin muuhun.
Lisäksi, tämä ongelma koskee ajoittain myös joitakin muita sähköpostipalveluja, kuten Hotmail.
Voit kokeilla saatko omat viestisi perillä tästä.

Miten saan yhteyden rekisteriin?
Omat tiedot voi muuttaa hallintasivulta, klikkaa tästä. Ongelmatapauksissa klikkaa tästä. Jos haluat mukaan toimintaan niin klikkaa tästä.


Uutisia ja tiedotuksia palvelusta

25. 4. 2024 - Tietokantoja ja rekistereitä siirretään lähiviikkojen aikana. Siirto saattaa hidastaa jotakin toimintoja.
Katkokset pyritään tekemään yöaikaan. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

25. 1. 2024 - Huoltosäätöjä, jotka voivat aiheuttaa jotakin viiveitä viesteissä.
Pahoittelemme mahdollista haittaa.

2. 9. 2023 - Gmail-ongelmat on poistettu.
Jos vahvistus- tai muut automaattiviestit eivät kaikesta huolimatta löydy niin vastaanottajan on hyvä tarkistaa roskapostit.

7. 8. 2023 - Gmail-käyttäjillä suuria ongelmia.
Gmail valikoi ja suodattaa käyttäjän (l. sinun) puolesta mitä sähköposteja käyttäjä näkee. Tästä syystä Mikrosirurekisterin (ja muiden) vahvistus- ja automaattiviestit voivat jäädä vastaanottajalta näkymättömiin.
Gmail-asetuksia voi muuttaa vain itse, kts. ohjeet tästä.
Joissakin tapauksissa ongelma ratkeaa vain vaihtamalla sähköposti-tiliä johonkin muuhun.
Voit kokeilla saatko omat viestisi perillä tästä.

21.7.2023 - HUOLTOKATKOS 25.7. — 28.7.2023.
Saattaa vaikuttaa joihinkin toimintoihin tai viivästyttää joidenkin viestien ja varmistusten kulkuun.

18.7.2023 - On ilmennyt ongelmia automaattiviesteissä. Ongelman vuoksi osa viesteistä ei ole tavoittanut vastaanottajaa. Erityisesti tämä on koskenut Gmail- ja Hotmail-sähköpostiosoitteita mutta mahdollisesti myös muita. Juuri nyt selvitetään miten pitkään taaksepäin tätä vikaa on esiintynyt. Mahdollisesti tästä syystä on viestejä, jotka lähetetään uudelleen ja tulevat viiveellä.

16.5.2023 - Huoltotyöt aiheuttaneet sattumanvaraisia viiveitä viesteissä. Viiveet on saatu purettua, kiitos kärsivällisyydestä.

24.1.2023 - Automaattisia sähköposteja on pyritty parantamaan. Joissakin kohdissa on viivettä.
Palvelu on siirretty uudelle palvemilelle, jonka tulisi olla parempi. Kiitos kärsivällisyydestä.

24.11.2022 - Varmistus-sähköpostit toimivat mutta hidastelevat. Viivettä on yhdestä sekunnista minuutteihin.
Asiaa selvitetään. Kiitos kärsivällisyydestä.

7.11.2022 - Varmistus-sähköpostien vika on paikallistettu ja korjattu.

3.11.2022 - Häiriöitä vamistus- ja muissa viesteissä. Osa vahvistus- ja muista sähköposteista ei lähde kuten tulisi. Asiaa tutkitaan.

1.2.2022 - Joitakin pieniä teknisiä korjauksia. Näiden ei tulisi juurikaan näkyä tai muuttaa käyttäjän toimintaa.

2.9.2021 - Siirto uudelle palvelimelle on tehty ja rekisteri on takaisin toiminnassa. Joissakin varmistusviesteissä on viiveitä vielä jonkin aikaa kunnes kaikki muutostyöt saadaan tehtyä.

1.9.2021 - Rekisteri siirretään uudelle palvelimelle. Siirto aiheutta katkoksia ja viivettä sivujen toiminnoissa. Tarkoitus on, että siirto tapahtuisi nopeasti.

5.7.2021 - Rekisteri siirretään uudelle tietokannalle 6. - 8.7. Tämän ei tulisi näkyä mitenkään toiminnoissa.
Osassa rekisteröintivahvistuksissa tulee olemaan viivettä.
Käyttäjän lisäämät, rekisteröimät tai muuttamat tiedot astuvat voimaan heti mutta voi olla, että vahvistusviesti tulee vasta muutaman päivän viiveellä.
Pahoittelemme häiriötä. Kiitos kärsivällisyydestä.

26.2.2021 - Aikaisemmin ilmoitettu liikaviestitys on saatu korjattua. Jos tällaisia moni-viestejä vielä ilmenee niin ilmoittakaa asiasta, kiitos.

9.2.2021 - Jotkut varmistusviestit lähtevät sattumanvaraisesti moninkertaisina. Vikaa ei ole saatu jäljitettyä. Asiaa tutkitaan.

21.8.2020 - Sivuilla tehdään muutostöitä 24.-28.8. Kaikki toimii normaalisti paitsi, että joissakin rekisteröintivahvistuksissa voi olla viivettä.
Käyttäjän lisäämät, rekisteröimät tai muuttamat tiedot astuvat voimaan heti mutta voi olla, että vahvistusviesti tulee vasta 28.8.
Kiitos kärsivällisyydestä. Pahoittelemme häiriötä.

6.7.2020 - rekisteröintien säännöllinen kausiselvitys aloitettu. Tämä estää muutaman viikon.
Muutaman kerran vuodessa mikrosirurekisterissä käydään automaattisesti ja manuaalisesti läpi kaikki rekisteröinnit. Samojen tietojen/sirujen rekisteröinnitit yhdistetään, vain uusin jää voimaan. Mitään tietoja ei hävitetä.
Voi olla, että joihinkin rekisteröijiin otetaan yhteyttä sähköpostitse. Muuten asia ei vaadi mitään toimenpiteitä rekisterijöiltä. Kiitos.

14.2.2020 - autobotit aiheuttaneet häiriöitä, jonka seurauksena kaikki varmistusviestit eivät ole toimineet. Vikaa korjataan juuri nyt ja korjaus on valmis arviolta muutamassa päivässä. Pahoittelemme kovasti asiaa.
Tämä on nyt 17.2. korjattu.

18.11.2019 - uusi hakutoiminto saatu valmiiksi. Tämä toimii hakujen taustalla ja nopeuttaa monihakuja.

31.6.2019 - osittainen huoltokatkos. Rakenteilla on uusi viestisysteemi, joka valmistuu vaiheittain. Kaikki toimii mutta tulevan viikonlopun aikana ja alkuviikosta voi olla viiveitä. Kiitos kärsivällisyydestä.

4.12.2018 - jostakin syystä joihinkin sähköpostiosoitteisiin, nämä ovat usein gmail-osoitteita, lähtee sattumanvaraisesti useita kopioita samoista varmistusviesteistä. Asiaa tutkitaan ja korjataan.

16.11.2018 - löytöeläinkotien hakusysteemi (klikkaa tästä) on korjattu. Aikaisemmin käytety Google Mapsin käyttöehdot API-palveluille muuttu ennalta ilmoittamattai. Nyt käytössä on Bing-karttapalvelu.

12.11.2018 - jotkut linkit eivät toimi. Tämä vika on sattumanvarainen ja selvitämme asiaa juuri nyt Internet-palveluntarjoajan kanssa. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa. Arviotu korjausaika on muutama päivä.

14.8.2018 - osa kuvista näkyy väärin. Oman eläimen kohdalla saattaa siis näkyä toisen eläimen kuva. Vika ilmenee satunaisesti. Joissakin tapauksissa auttaa jos lataa uuden kuvan tilalle.
Tämä vika on tiedossa ja korjataan. Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa. Tämä on nyt 14.8. korjattu.

2.7.2018 - rekisterihallintasivulla on ongelmia ilmeisesti tiettyjen selainten kanssa. Vika ilmenee satunnaisesti mutta ei vaikuta toimivuuteen.
Asiaa korjataan. Pahoittelemme haittaa. Tämä on nyt 4.7. korjattu.

23.5.2018 - käytännössä kaikki uudistukset ja muutokset on saatu nyt valmiiksi. Pahoittelemme aiheutuneista häiriöistä.
On mahdollista, että jotakin tietovirheitä on sattunut 15.5. - 23.5. välisenä aikana. Jos huomaa jotakin virheitä tiedoissa tai toiminnoissa niin asiasta voi ilmoittaa heti, klikkaa tästä.

10.5.2018 - viikko nro 20 aikana tehdään tietokantahuoltotöitä ja tästä syystä jotkin rekisteritiedot päivittyvät viiveellä 14.5 – 18.5. välisenä aikana.

9.4.2018 - monimutkaisista syistä johtuen jotkut ladatut kuvat näkyvät joskus väärin jonkin aikaa. Jos näin sattuu omalle kohdalle niin asialle ei tarvitse tehdä mitään, oikea kuva vaihtuu tilalle seuraavalla varmuuskopio- ja päivityskierroksella.

9.2.2018- huollon yhteydessä ilmeni joissakin 07/2017 - 01/2018 välillä tehdyissä rekisteröinneissä virheellisiä tietoja. Tästä asiasta on lähetetty erillinen sähköpost em. rekisteröinnin tehneille.
Jos olet tehnyt rekisteröinnin em. ajanjaksolla niin tarkista tiedot, klikkaa tästä. Tarvittaessa ota yhteyttä, klikkaa tästä.

7.2.2018 - sivuja ja toimintoja on säädetty ja tarkistettu. Tästä aiheutui joitakin haittoja ja käyttökatkoksia, pahoittelemme aiheutuneita häiriöitä.

1.10.2017- tietojen varmuuskopioinneissa otettu käyttöön lohkoketjutekniikkaa käyttävä lisävarmistus.

14.5.2017- sähköpostivarmistukset ja muutokset saatu valmiiksi.

5.5.2017 -systeemejä päivitetään ja uudistetaan. Tästä saattaa aiheutua viipeitä aina 15.5.2017 asti. Kaikki palvelut toimivat mutta jotkin vahvistusviestit tulevat viipeellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö palvelu toimisi kuten ennenkin.
Pahoittelemme asiaa jo etukäteen.

2.3.2017 - rekisteröinnin siirtoavaintoimminnossa on esiintynyt ennakoimattomia ja sattumanvaraisia ongelmia. Toiminto on nyt korjattu.
Jos kuitenkin ilmenee katkoksia niin ilmoittakaa asiasta mahd. pikaisesti.

1.11.2016 - Gmail-sähköpostin käyttäjillä ilmennyt roskapostiongelmaa on korjattu. Ongelmana on, että Gmail lajittelee jotkin mikrosiru-automaattiviestit roskapostin joukkoon, josta kaikki Gmail-käyttäjät eivät osaa viestiä etsiä. Ongelma on saatu suurelta osin nyt korjattua.

6.7.2016 - parhaillaan selvitetään mahdollisuutta ns. tuplarekisteröinnin estämisessä. Kyse on siitä, että sama mikrosiru tai muu tunniste rekisteröidään saman tai useamman rekisteröijän toimesta yhtä- tai eriaikaa. Nyt asia selviää viikottaisen manuaalitarkistuksen yhteydessä ja tarkoitus on nopeuttaa tätä.

15.1.2016 - Vuodenvaihteen jälkeen on joissakin IBAN-maksuissa ollut viivettä. Häiriö on nyt korjattu ja IBAN-toiminnon tulisi toimia normaalisti. Kaikki rekisteröinnit ovat kirjaantuneet kuitenkin oikein vaikka viipeellä. Pahoittelemme aiheutunutta ylimääräistä vaivaa.

7.9.2015 - Siirtotoiminnossa on katkos. Tarkoitus on, että on takaisin toiminnassa 10.9. mennessä. Pahoittelemme kovasti häiriötä.

28.7.2015 - Ongelmia varmistussähköpostien kanssa. Osa varmistussähköposteista on kadonnut vaikka ovat palvelimen mukaan lähteneet normaalisti. Asia on kiusallinen koska vaikka rekisteröinti, tietojen muutos tms. on tapahtunut oikein jää käyttäjälle epäselväksi onko tiedot kirjattu. Vielä ei ole tiedossa mistä on kyse. Kyse voi olla roskapostisuodatuksesta, lähtevänpostinpalvelimen rajoituksesta tai ohjelmointivirheestä. Vikaa on selvitetty.

6.5.2015 - Sijaintipalvelun Google-virhe on korjattu. Virheen takia tuli vääriä tietoja jos etsi tietyillä osoitteilla.

2.10.2014 - Löytöeläinkodit löytyvät nyt sijaintinsa ja etäisyyden perusteella, voit kokeilla toimintoa tästä.

15.9.2014 - Uutta hakupalvelua testataan ja otetaan vaiheittain käyttöön. Tästä tulee tarkempi tiedotus kun asia etenee.

25.2.2014 - Uudet löytöeläintalot ja -kodit on rekisteröinnissä. Myös aikaisempien kontaktien yhteystiedot tarkistetaan ja päivitetään tulevien viikkojen aikana.

2.1.2014 - Aktivoimattomia rekisteröintejä aletaan poistamaan. Aktivoimattoman rekisteröinnin tehneelle lähetetään tulevasta poistosta ilmoitus hyvissä ajoin ja aikaisintaan 14 vuorokauden kuluessa rekisteröinti poistetaan. Kyse on siis sellaisista rekisteröinneistä, jotka on tehty vahingossa, tuplana tai muuten virheellisesti.

30.7.2013 - Rekisterimaksujen käsittely on ulkoistettu nyt kokonaan. Etu on, että myös tavalliset tili- ja pankkisiirrot saadaan varmistettua.

24.5.2013 - Etusetelin käyttöä rekisteröinnin maksuna haitannut vika on poistettu. Syynä oli osin viallisesti tulostetut etusetelikoodit. Vika on saatu korjauttua myös takautuvasti, ts. jos rekisteröinti on jäänyt vajaaksi niin rekisteröinti on aktivoitu nyt jälkikäteen. Kiitos kärsivällisyydestä.

15.4.2013 - Tietokantauudistukset on saatu valmiiksi. Uudistusten aikana palvelu jouduttiin aika ajoin viivästyttämään, pahoittelemme mahdollista häiriötä. Teknisiä valmiuksia parannettiin, mm. varmuuskopiointia, klusterointia (ryvästys) ym. Nyt tietokanta on siirretty palveluntarjoajalle, joka pystyy varmistamaan nämä.

21.3.2013 - Palvelun kautta jätettyjä viestejä vaivannut bugi on korjattu.

17.1.2013 - Omalle tilille kirjautuminen onnistuu nyt myös iPad-laitteilla.

© www.mikrosiru.com